Doorgaan naar hoofdcontent

Subsidies energiebesparende maatregelen in Wallonië in 2020


l'Arden'aide helpt u met bouwen en verbouwen in de Ardennen
Maarten Bart Houwink is ‘patron’ van l’Arden’aide. Dit bedrijf helpt (toekomstige) eigenaren van een woning, vakantiehuizen, gîtes, chalets en andere 2de verblijven overal in de Ardennen met onderhoud, renovatie, verbouwing, nieuwbouw, grondverzet, tuinverzorging, beheer en zelfs het regelen van vergunningen. Kortom het assisteert haar klanten bij alles wat er nodig is om probleemloos van hun dierbare bezit in de Ardennen te kunnen genieten. 

Op mijn weblog zult u regelmatig informatie van zijn hand aantreffen die nuttig kan zijn wanneer u een huis in de Ardennen hebt of wilt kopen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subsidies energiebesparende maatregelen in Wallonië in 2020
De subsidies op energiebesparende maatregelen in het Waals Gewest, die ook wel isolatiepremies of isolatiesubsidies worden genoemd, kent een aantal interessante regelingen voor eigenaren van huizen in de Ardennen. Zo kunt u onder andere subsidie krijgen voor de isolatie van uw huis, maar ook voor, bijvoorbeeld, de installatie van een warmtepomp en de plaatsing van nieuwe kozijnen met dubbel- of driedubbelglas ramen.

Om voor deze subsidieregelingen in aanmerking te komen, moet er wel het een en ander worden geregeld. Allereerst dient er een energieaudit te komen om te bepalen waarmee de meeste ‘energiewinst’ behaald kan worden, welke werken hiervoor uitgevoerd moeten worden, wat de kosten daarvan bedragen en wat dit betekent voor de hoogte van de door u te ontvangen subsidie.  

De audit.
Wilt u subsidie ontvangen, dan dient een erkende auditor een inventaris op te maken van de te verrichten werkzaamheden, alsook van de volgorde waarin de werken moeten worden uitgevoerd (N.B. l’Arden’aide werkt nauw samen met gecertificeerde auditors).

Subsidieaanvraag door de auditor
De auditor berekent de energiebesparingen die gerealiseerd kunnen worden  en dient een aanvraag in voor isolatiepremie bij de Waalse Overheid (zie hiervoor
https://energie.wallonie.be/fr/index.html?IDC=6018). Deze aanvraag geldt voor alle werken samen. De premies worden uitbetaald nadat de auditor zijn rapport heeft ingediend waarin hij bevestigt dat het werk of een gedeelte daarvan is uitgevoerd. Het is de taak van de auditor erop toe te zien dat de werkzaamheden conform de subsidieaanvraag voor isolatie worden uitgevoerd.

Voor wie is de isolatiesubsidie?
De isolatiesubsidie is zowel voor de eigenaar-bewoner als voor de eigenaar-verhuurder, ongeacht zijn of haar inkomen. Maar niet iedereen heeft recht op dezelfde bedragen: wie meer verdient, ontvangt minder subsidie…

De isolatiesubsidies per categorie

 
De vermenigvuldigingsfactor isolatiesubsidie

Ter indicatie: wanneer uw dak wordt vervangen, ontvangt u 6,- euro per vierkante meter aan subsidie. Stel dat de oppervlakte van het dak 100 vierkante meter is, dan krijgt iemand met een inkomen van 97.700,- euro een subsidie van 600,- euro en iemand met een inkomen van minder dan 23.000,- euro ontvangt 6 x 600,- euro = 3.600,- euro.

Maarten Bart Houwink
l’Arden’aide 

Email 

Telefoon: 0032493771376 of 003284222720