Doorgaan naar hoofdcontent

België heeft grootste waterstofnetwerk ter wereld

Grootste waterstofnetwerk ter wereld
België heeft voor zakelijke klanten het grootste waterstof-netwerk ter wereld, zie het kaartje of een groter kaartje. Dit netwerk is van Air Liquide in Luik en dat wil de pijpleiding op allerlei locaties nu ook gaan voorzien van waterstoftankstations voor waterstofauto's. In Rotterdam is al een tankstation aangesloten op het pijpennetwerk.
Mondiaal zijn er nog maar 432 waterstof-tankstations maar dat aantal stijgt snel. België heeft er minstens drie en zeker vijf staan er gepland, zie dit kaartje. Nederland opent er dit jaar 21 extra.
Waterstof gaat ook bij consumenten een rol spelen, zoals in de energievoorziening voor woningen. En voor de waterstofauto, dat is een elektrische auto die via de waterstof zijn eigen stroom maakt.
Nog beter goed nieuws voor schone energie zijn bacteriën die nano-eiwitdraadjes maken. Een filmlaagje daarvan produceert stroom uit de waterdamp in de lucht. Verf met die onzichtbaar kleine draadjes erin kan van de gevel van een woning een stroomopwekker maken. Meer bij de VRT.