Doorgaan naar hoofdcontent

Corona-vuilnisbak

Door de 'mazen' van het corona-net 
"koop een kliko"

Om naar België te reizen vanuit een EU land moet men aan de volgende voorwaarden voldoen.

1. een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur (voor vertrek) vanuit een rode zone; zie ook: Wanneer negatieve test
Uitzondering: Verblijft men minder dan 48 uur in België, of men reist niet met vliegtuig of boot, of niet met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone naar België, dan is geen PCR-test nodig.
2. verblijft men langer dan 48 uur in België of komt men met het vliegtuig of boot of met trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone dan dient het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) ingevuld te worden.

Dit betekent dat reizen per auto uit een EU-land naar 
België op zich genomen geen negatieve test nodig is voor België maar men deze test wel nodig heeft om, van Spanje over de weg, door Frankrijk te reizen.

Nederlanders die naar België reizen en langer dan 48 uur in België blijven dienen dus een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen en op basis van de antwoorden berekent het formulier of iemand beschouwd wordt als hoog risicocontact en ontvangt men een sms wat men moet doen. Dit kan zijn quarantaine en testen op dag 1 en dag 7.

Of koop een kliko zoals deze Nederlander in een klein gehucht in de Belgische Ardennen en dus wel geen PLF zal hebben ingevuld, want anders snap ik die kliko niet die er nu al minstens 12 dagen staat. 


Nog even: Beter verstandig vandaag, dan spijt morgen.

6 mei, 2021, 19.00 uur.