Doorgaan naar hoofdcontent

Musée de la Bataille des Ardennes, Museum de Slag om de Ardennen

Museum de Slag om de Ardennen

Het Museum van de Slag om de Ardennen, het Musée de la Bataille des Ardennes, is midden in het centrum van La Roche-en-Ardenne.
Het museum, in 1992 geopend, is het enige museum over de Slag om de Ardennen dat aandacht schenkt aan de Britse troepen die meevochten.

Het museum heeft een totale oppervlakte van 1500 m2 welke zijn verdeeld over drie etages en is toegankelijk voor minder validen.

Het museum heeft meer dan 100 beelden van Amerikaanse, Duitse, Britse en Schotse soldaten.
De beelden zijn volledig (en zorgvuldig!!) aangekleed in authentiek uniform en originele bepakking.
Er staan diverse militaire voertuigen tentoongesteld. Daarnaast kan men veel documenten, foto’s, dia’s, persoonlijke bezittingen en wapens bekijken.

Het museum is in het bezit van een zeer zeldzame Engima machine. Deze codeermachine werd in 1928 door de Duitsers uitgevonden. In 1939 slaagden de Britten erin de code te breken zodat zelfs de geheime Duitse berichten konden worden ontcijferd.

Pronkstukken van het museum zijn een Bofors 40 mm, een half-track M16 uitgerust met 4.50 mm kanonnen en bekend onder de naam “meat grinders”, een Weasel M29, dit voertuig werd veel gebruikt door de vele sneeuwval en de al genoemde enigma, de beroemde en zeer zeldzame codeermachine.

Meer informatie op de website

Adres: Rue Chamont 5, 6980 La Roche-en-Ardenne